Höst/vinter träning

Jag har kommit fram till en sak, jag älskar att träna på den här tiden om året!
Iochmed att det är halt så blir allting svårare, man känner sig som när man var en nybörjare.. Allting blir anorlunda och man vill utforska.
Man har mer kläder på sig vilket tynger ner en liten bit, vilket gör saker och ting lite, lite svårare.. Och man är mer fokuserad, halkar man så kan det göra ont.. så man måste behandla varje repetion som den första..
Man blir mer mentalt tränad..
Och nästan bäst av allt: nybörjarna håller sig borta vilket gör att man kan träna helt efter sitt eget tempo!


Jag vet inte vad man kan kalla vädret nu, sen höst? tidig vinter? Det är ju trots allt snart december.. Men det känns inte riktigt som vinter utan snö :p
Aja, det jag vet är att vädret kommer bli sämre och betongen halare.. Mitt mål är att klara av att träna i samma tempo som jag gjorde i sommras.. För om jag klarar det under vintern så kommer det bli min uppvärmning till sommarn.

Detsutom så äre avsvalkande att träna i regn! Man behöver inte ha med sig en feting vatten flaska till träningen längre! och så reducerar man chanserna att bli de-hydrerad..

Jag skulle kunna skriva oändlig lista om fördelar med träning på höst/vinter, men jag tror jag har fått fram min poäng :p

Förra vintern spenderade jag inomhus pga problem med knän, så jag fys-tränade överkropp istället.. Visst är det ett alternativ, och det är helt klart bättre än ingen träning alls.. Men att träna inne gör att man blir riktigt uttråkad, det blir helt enkelt inte riktigt samma sak..
Känslan av att komma hem och ducha bort blod, svett och smuts.. att känna att man har åstakommit något med träningen, att märka förbättringen sen förra träningen.. Att känna sig fri.. Sånt känner man inte genom innomhus träning, jag kännde inte så ialafall..

Jag ska göra det bästa av den här vintern och använda den till min fördel istället för att skita i att träna och låta kylan bli ett hinder.. Jag ska träna lika hårt om inte hårdare än i sommras..
Jag ser fram emot den här vintern^^..


Peace!

Några tankar kring hur saker har förändrats..

Shu!

Det var ett tag sen, 'ne wayz.. Lets get down to buisniess...


Sitter och tänker tillbaka till tiden då jag började träna.. Gruppen som jag tränade med..
Mycket har förändrats sen dess..
För ca 2 år sen handlade det om inviduell utveckling, jag kommer inte ihåg någon som jämförde sig med någon annan i gruppen. Alla var där utav en anledning: att utvecklas för sin egen skull.
Då utövades parkour.

I söndags under träningen i hallen så la jag märke till en sak.. Vi har runt 10-15 st nybörjare som jag aldrig någonsin sett träna tidigare som kommer till det avancerade passet. Jag ser dom försöka göra running cat-leap, fast jag ser dom aldrig träna på vanliga cat-leaps eller precision jumps, dom försöker sig på dubbel-kongs innan dom ens knappt har klarat av vanligt kong.. dom har ingen koll på landningsteknik eller avstamps teknik. Dom försöker sig på något som jag tror ska föreställa volter, utan kontroll över sina rörelser och med dålig eller utan teknik.
Allting i någon slags macho-anda.
Det känns som att det handlar mer om att göra massa häftiga saker, snarare än att på ett konstruktivt sätt utvecklas efter egen takt.

Det ironiska är att man inte ser en enda utav dom utomhus, där riktig parkour utövas.
Att man tränar för skojs skull kan jag köpa, det var så jag själv började. Men att se parkour förändras till det här är lite skrämmande, när dom blir äldre och mer erfarna så är det dom som kommer föra parkour vidare, och om det här är deras bild av parkour så är det det dom kommer lära ut..

Det känns som att det börjar bli dags att strukturera om passen, att inte vem som helst ska kunna träna i avancerade gruppen.


Att saker förändras kan man inte göra något åt, men man kan påverka åt vilket håll det ska förändras.. Jag vill göra mitt bästa så att något bra kommer ut ur det här..

Jag kände bara för att skriva av mig lite.. Nu ska jag sova..

Peace^^

Söndags träning

Träning i kfum-hallen idag^^

Jag tränade för det mesta på kong-press och press2rail.

Jag tränade också barfota, man får mycket bättre kontroll, men det gör ont om man inte är van, vilket jag absolut inte är >_>
Man märker hur viktigt det verkligen är att landa rätt på t.ex rails. Gör man fel gör det ont :p

Det känns så härligt att märka sin egen förbättring, sen vi började träna i hallen så har mina kong-press's blivit mycket bättre, inte för att dom är bra än :P.. Men bättre^^

Lyckades också sätta dubbel-kong, ska bli kul att exprementera med det sen :p

Inte så mycket proggresion på min handstands dock, får ägna något öppen matta pass åt det sen ^^..


På nybörjar passet så körde vi sammarbets övningar med dom så att dom ska lära känna varandra och lita på varandra mer :p

Längtar till att få köra ut alla och träna med dom utomhus, blir nog till våren pga att folk verkar vara rädda för kyla ;p menmen..

Imorgon blir det kenpo, inte så taggad..Men all träning är bra träning..

Peace^^

RSS 2.0